18.10.2012
Kuldīdznieki mielojas ar gardiem ēdieniem un apmainās ar idejām
15.oktobrī Kuldīgas biedrībā risinājās garšīgo ēdienu diena – dažādu pašu gatavotu ēdienu degustācija.
Galdā tika celtas ābolu, burkānu, apelsīnu plātsmaizes, dažādi ogu ievārījumi, saldas kūciņas, pildītas olas un sāļie salāti.
Visu degustētāju sajūsmu un apbrīnu šoreiz izpelnījās Janīnas Birģeles pagatavotais burkānu/ābolu/apelsīnu rausis. Tiešām ļoooti labs! Ēdāji atzina: tā ir apsveicama ideja, kā burkānus lieliskā veidā pasniegt tiem, kurus šis visādi tik vērtīgais dārzenis, ikdienā lietojot, nemaz nesajūsmina. Ticiet man, šādā kombinācijā viņiem garšos!
Arī Ligitas Liepiņas no olām pagatavotās baravikas bija uzslavas vērtas to interesantā pasniegšanas veida dēļ.
Šoreiz gan pasākuma uzdevums nebija novērtēt garšīgāko vai vizuāli skaistāk pasniegto ēdienu, bet gan apmainīties idejām, iegūt jaunas receptes un vienkārši jauki pavadīt kopīgo pirmdienas pēcpusdienu. Tas mums arī izdevās!
Un nobeigumā – salda dāvana visiem, kas šo rakstiņu lasa!
Janīnas Birģeles ābolu/burkānu/apelsīnu rausis
Sastāvā:
1, 5 glāze miltu
nepilna glāze cukurs
pa 2 apelsīni, burkāni, āboli
1 tējkarote cepamais pulveris
nedaudz sāls
pusglāze eļļas
nepilna glāze cukurs
pa 2 apelsīni, burkāni, āboli
1 tējkarote cepamais pulveris
nedaudz sāls
pusglāze eļļas
Sarīvē burkānus, ābolus, apelsīnu miziņu, izspiež no apelsīniem sulu un visu samaisa ar eļļu. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cukuru, sāli un cepamo pulveri. Mīklu izvieto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 180 grādu karstumā 50-60 min. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Labu apetīti!
Teksts: Žanete Škapare
Foto: Guntars Jurševskis